• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
voorgerechten.be
  • Home
  • Recepten
  • Nieuwsbrief
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Groentequiche met gerookte zalm en feta

Lekker én een streling voor ’t oog.

Groentequiche met gerookte zalm en feta

Benodigdheden

1 rol bladerdeeg
200 g gerookte zalm
2 gele paprika’s
1 courgette
200 g feta
50 ml room
1 ei
1 kl gedroogde rozemarijn
1 kl marjolein (gedroogd)
peper en zout

Verder nodig

quichevorm
mandoline

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Leg het deeg op het bakpapier in een quichevorm en prik wat gaatjes in het deeg. Leg er een tweede bakpapier op en vul met bakknikkers of gedroogde bonen. Bak de quichebodem 10 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder bakknikkers en -papier en bak het deeg nog 5 minuten verder in de oven.

Snij de courgette met een mandoline in de lengte in fijne plakjes. Halveer de plakjes in de lengte tot je linten hebt van 2 à 2,5 centimeter breed.

Klop het ei luchtig met de room en de gedroogde kruiden. Snij de feta, gerookte zalm en gele paprika’s in fijne plakjes. Leg nu afwisselend de courgettelinten, paprika, zalm en feta in de vorm. Werk naar het midden toe, zoals de vorm van een roos. Werk zo alle groenten, feta en gerookte zalm op.

Giet het eimengsel over de groenten en zet de quiche nog 30 minuten in de voorverwarmde oven.

4 personen
Bron: Libelle Lekker

OOK LEKKER

Gepost onder: Belgisch, Kaas, Vis Tags: forel, Libelle Lekker, quiche, zalm

Previous Post: « Kroketjes van boschampignons
Next Post: Gevulde nestjes van geitenkaas en zalm »

Primary Sidebar

Nieuwe recepten

  • Carpaccio
  • Asperges met garnalen en eieren uit de oven
  • Tarte tatin met wortelen, asperges en lente-ui
  • Erwtenfalafel met yoghurt-muntdip
  • Kikkererwtensalade met munt & feta
bol 7-daagsebol 7-daagse
Alles voor je paastafel

Copyright © 2023 voorgerechten.be