Op zoek naar een stijlvol maar hartverwarmend voorgerecht? Deze mini vol-au-vent ‘grand-mère’ brengt het beste van vroeger in een feestelijk jasje. Malse kip, fijne balletjes en champignons in een romige saus, geserveerd in een klein bladerdeegpasteitje. Perfect als elegante starter…
Belgisch
-
Een echte lente-quiche is deze met parmaham en asperges. Heerlijk smeuïg vanbinnen door het eiermengsel met room en cottagecheese. Benodigdheden 250 g witte asperges4 plakjes…
-
Heel eenvoudig en puur zijn deze groene asperges met garnaaltjes. Afgewerkt met een verrassende bieslookroomsaus is dit ideaal als lichte lunch of voorgerecht. Benodigdheden 2…
-
Een aspergegerecht hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Houd het lekker puur met deze asperges met gerookte zalm. Benodigdheden 500 g aspergesdille200 ml room1 sjalot100…
-
Niets zo lekker als asperges à la flamande met kraakverse Belgische asperges. Geen wonder dat dit gerecht een Vlaamse klassieker geworden is. Benodigdheden 24 witte asperges4…
-
Asperges à la flamande is een echte klassieker maar deze versie van asperges met kerstomatensalsa is minstens even lekker. Werk af met geitenkaas, recht van…
-
Met de beste Belgische producten maak je de lekkerste gerechten. En dat hoef je helemaal geen chef voor te zijn. Het bewijs? Deze torentjes van…
-
Een klassieker als tarte tatin kan ook prima met groenten in plaats van traditioneel met appel. Benodigdheden 3 jonge wortelen3 groene asperges4 lente-uien3 takjes tijm1…
-
Smeuïge kaas met een krokant korstje, dat is wat een klassieke kaaskroket zo onweerstaanbaar maakt. Deze versie met stukjes champignon zijn mogelijks nóg lekkerder. Maak…
-
Groenten in een kroket? Jeroen doet het! En wel met een topper van april tot juni: de asperge. Een basisvulling van Belgische Flandrienkaas wordt aangevuld…
-
De klassieke toast champignon maar dan naar een iets hoger niveau getild. Geen Parijse champignons maar een mix van boschampignons vormt het basisingrediënt van dit verfijnde gerechtje.…
-
Lekker én een streling voor ’t oog. Benodigdheden 1 rol bladerdeeg200 g gerookte zalm2 gele paprika’s1 courgette200 g feta50 ml room1 ei1 kl gedroogde rozemarijn1…
-
Eens geen kaaskroketjes als voorgerecht, maar kroketjes gemaakt van het lekkerste uit het bos! Benodigdheden 300 g boschampignons1 teentje knoflook1 sjalot100 g emmentaler3 eieren400 ml…