Belgisch

  • Feestelijke vol-au-vent ‘grand-mère’

    Feestelijke vol-au-vent ‘grand-mère’

    Op zoek naar een stijlvol maar hartverwarmend voorgerecht? Deze mini vol-au-vent ‘grand-mère’ brengt het beste van vroeger in een feestelijk jasje. Malse kip, fijne balletjes en champignons in een romige saus, geserveerd in een klein bladerdeegpasteitje. Perfect als elegante starter…

    Lees meer
  • Quiche met asperges en parmaham

    Een echte lente-quiche is deze met parmaham en asperges. Heerlijk smeuïg vanbinnen door het eiermengsel met room en cottagecheese. Benodigdheden 250 g witte asperges4 plakjes…

    Lees meer
  • Asperges met garnalen en bieslookroom

    Heel eenvoudig en puur zijn deze groene asperges met garnaaltjes. Afgewerkt met een verrassende bieslookroomsaus is dit ideaal als lichte lunch of voorgerecht. Benodigdheden 2…

    Lees meer
  • Asperges met gerookte zalm en dille

    Een aspergegerecht hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Houd het lekker puur met deze asperges met gerookte zalm. Benodigdheden 500 g aspergesdille200 ml room1 sjalot100…

    Lees meer
  • Asperges op zijn Vlaams

    Niets zo lekker als asperges à la flamande met kraakverse Belgische asperges. Geen wonder dat dit gerecht een Vlaamse klassieker geworden is. Benodigdheden 24 witte asperges4…

    Lees meer
  • Asperges met kerstomatensalsa

    Asperges à la flamande is een echte klassieker maar deze versie van asperges met kerstomatensalsa is minstens even lekker. Werk af met geitenkaas, recht van…

    Lees meer
  • Torentje van asperges met Vlaamse ovengebakken ham

    Met de beste Belgische producten maak je de lekkerste gerechten. En dat hoef je helemaal geen chef voor te zijn. Het bewijs? Deze torentjes van…

    Lees meer
  • Tarte tatin met wortelen, asperges en lente-ui

    Een klassieker als tarte tatin kan ook prima met groenten in plaats van traditioneel met appel. Benodigdheden 3 jonge wortelen3 groene asperges4 lente-uien3 takjes tijm1…

    Lees meer
  • Champignon-kaaskroketten met witloofsalade

    Smeuïge kaas met een krokant korstje, dat is wat een klassieke kaaskroket zo onweerstaanbaar maakt. Deze versie met stukjes champignon zijn mogelijks nóg lekkerder. Maak…

    Lees meer
  • Kaaskroket met ham en asperges

    Groenten in een kroket? Jeroen doet het! En wel met een topper van april tot juni: de asperge. Een basisvulling van Belgische Flandrienkaas wordt aangevuld…

    Lees meer
  • Toast met boschampignons, crème van aardpeer en citroenricotta

    De klassieke toast champignon maar dan naar een iets hoger niveau getild. Geen Parijse champignons maar een mix van boschampignons vormt het basisingrediënt van dit verfijnde gerechtje.…

    Lees meer
  • Groentequiche met gerookte zalm en feta

    Lekker én een streling voor ’t oog. Benodigdheden 1 rol bladerdeeg200 g gerookte zalm2 gele paprika’s1 courgette200 g feta50 ml room1 ei1 kl gedroogde rozemarijn1…

    Lees meer
  • Kroketjes van boschampignons

    Eens geen kaaskroketjes als voorgerecht, maar kroketjes gemaakt van het lekkerste uit het bos! Benodigdheden 300 g boschampignons1 teentje knoflook1 sjalot100 g emmentaler3 eieren400 ml…

    Lees meer