Wil jij graag uitpakken met verschillende gangen tijdens het kerstdiner, maar het toch graag een beetje makkelijk houden? Dan komt dit recept voor deze heerlijke zalmtartaar heel goed van pas! Het is een bekende amuse, maar dit keer met een Aziatisch tintje door er Japanse mayo en wasabi aan toe te voegen en het geheel af te maken met zwarte sesamzaadjes.

Benodigdheden
1 halve citroen
150 g zalmfilet
100 g komkommer
1 bosuitje
1 cm wasabi
2 el Japanse mayonaise
1 el (zwart) sesamzaad
Bereiding
Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit.
Snijd de zalm in kleine blokjes van een halve centimeter.
Snijd de komkommer in stukken en snijd de bosui grof. Maal ze dan fijn in de keukenmachine. Je kunt dit ook met de hand doen, maar dan duurt het iets langer!
Meng de zalm, de komkommer en de bosui met een eetlepel van het citroensap, de citroenrasp, de wasabi en de Japanse mayonaise in een kom, zodat alle ingrediënten goed verdeeld zijn.
Zet een kookring op een bord en schep de helft van het mengsel hierin. Druk goed aan met een lepel en verwijder daarna de kookring. Herhaal met de andere helft van het mengsel.
Bestrooi de tartaartjes tenslotte met de sesamzaadjes en serveer direct!
2 personen
Bron: Chicks Love Food