• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
voorgerechten.be
  • Home
  • Recepten
  • Nieuwsbrief
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Klassieke garnalencocktail

Een typisch voorgerecht met de kerstdagen is toch wel deze garnalencocktail. Vele families starten hun kerstdiner traditiegetrouw met dit gerecht. En hoewel misschien wat afgezaagd, blijft het toch iedere keer weer heel erg lekker!

Klassieke garnalencocktail

Benodigdheden

65 ml slagroom
snuf cayennepeper
2 el mayonaise
2 el tomatenketchup
1 el whisky
1 citroen
4 handjes ijsbergsla
250 g Hollandse garnaaltjes
1 takje peterselie

Bereiding

Klop de slagroom op met een snuf zout en cayennepeper. Klop totdat de slagroom half stijf is.

Meng de mayonaise, ketchup, whisky en een eetlepel citroensap er doorheen. Zet in de koelkast tot je de saus gaat gebruiken.

Snijd de sla in dunne reepjes en verdeel over de glazen. Snijd ook 4 schijfjes van de citroen.

Verdeel de garnalen over de sla en doe de saus hier bovenop.

Maak af met een schijfje citroen en wat peterselie.

Tip

Maak de kidsproof variant zonder whisky.

4 personen
Bron: Chicks Love Food

OOK LEKKER

Gepost onder: Feest, Kerstmis & Nieuwjaar, Klassiekers, Schelp-en schaaldieren Tags: Chicks Love Food, garnalen

Previous Post: « Aziatische zalmtartaar met wasabi
Next Post: Carpaccio van rammenas »

Primary Sidebar

Nieuwe recepten

  • Asperges met bieslookvinaigrette en gepocheerde eieren
  • Asperges op zijn Vlaams
  • Asperges met kerstomatensalsa
  • Torentje van asperges met Vlaamse ovengebakken ham
  • Carpaccio
Vind de barbecue die bij jou past
TuinTuin

Copyright © 2023 voorgerechten.be