Een typisch voorgerecht met de kerstdagen is toch wel deze garnalencocktail. Vele families starten hun kerstdiner traditiegetrouw met dit gerecht. En hoewel misschien wat afgezaagd, blijft het toch iedere keer weer heel erg lekker!

Benodigdheden
65 ml slagroom
snuf cayennepeper
2 el mayonaise
2 el tomatenketchup
1 el whisky
1 citroen
4 handjes ijsbergsla
250 g Hollandse garnaaltjes
1 takje peterselie
Bereiding
Klop de slagroom op met een snuf zout en cayennepeper. Klop totdat de slagroom half stijf is.
Meng de mayonaise, ketchup, whisky en een eetlepel citroensap er doorheen. Zet in de koelkast tot je de saus gaat gebruiken.
Snijd de sla in dunne reepjes en verdeel over de glazen. Snijd ook 4 schijfjes van de citroen.
Verdeel de garnalen over de sla en doe de saus hier bovenop.
Maak af met een schijfje citroen en wat peterselie.
Tip
Maak de kidsproof variant zonder whisky.
4 personen
Bron: Chicks Love Food