Kerstmis & Nieuwjaar

  • Feestelijke vol-au-vent ‘grand-mère’

    Feestelijke vol-au-vent ‘grand-mère’

    Op zoek naar een stijlvol maar hartverwarmend voorgerecht? Deze mini vol-au-vent ‘grand-mère’ brengt het beste van vroeger in een feestelijk jasje. Malse kip, fijne balletjes en champignons in een romige saus, geserveerd in een klein bladerdeegpasteitje. Perfect als elegante starter…

    Lees meer
  • Oesters met pancetta-limoenkruim

    Oesters: you either hate them or love them. Voor alle liefhebbers onder ons of de nieuwsgierige visfan: deze oesters met pancetta-limoenkruim zijn heerlijk! Het kruim…

    Lees meer
  • Italiaanse steak tartaar

    De perfecte smaakvolle Italiaanse steak tartaar. Benodigdheden 150 g kogelbieftuk of bavette2 el kappertjes10 groene olijven10 zongedroogde tomaten10 blaadjes verse basilicum1 sjalot2 el wijnazijn (…

    Lees meer
  • Pompoen-saffraankroket met paprika-hazelnootdip

    Kroket maar dan anders? Probeer deze vegetarische kroketten van pompoen en saffraan met een heerlijke paprika-hazelnootdip om in te dippen! Benodigdheden 1 buisje saffraan2½ blaadjes…

    Lees meer
  • Blini torentjes met kipfilet en cranberry

    Blini’s zijn altijd een goede basis voor een feestlijk gerecht. Deze blini torentjes met kipfilet en cranberry compote zijn ontzettend feestlijk, zien er prachtig uit en…

    Lees meer
  • Gevulde portobello met pesto

    Deze gevulde pesto portobello’s zijn lekker om te serveren met een groene salade erbij of als voorgerecht. Benodigdheden 4 portobello paddenstoelensap van ½ citroen1 tl…

    Lees meer
  • Champignon-kaaskroketten met witloofsalade

    Smeuïge kaas met een krokant korstje, dat is wat een klassieke kaaskroket zo onweerstaanbaar maakt. Deze versie met stukjes champignon zijn mogelijks nóg lekkerder. Maak…

    Lees meer
  • Caprese taartje met burrata

    Caprese, een good old classic dat bijna iedereen wel lekker vindt. Dit caprese taartje met burrata is heel eenvoudig om te maken, maar staat oh zo gezellig…

    Lees meer
  • Salade met stoofpeer en geitenkaas

    Begin je kerstdiner licht met deze salade met stoofpeer en geitenkaas. De combinatie van de kruidige zoete stoofpeer, is heerlijk met het frisse van de…

    Lees meer
  • Witloof met romescosaus en geroosterde hazelnoot

    Net zo lekker, elegant, bijzonder en verrassend als je gewend bent met kerst, maar nu eens helemaal vegan! Proef het bittertje in de witloof, extra…

    Lees meer
  • Buffelmozzarella met coppa

    Antipasti zijn het begin van elke Italiaanse maaltijd en lopen uiteen van simpele stukjes kaas tot uitgebreidere hapjes. Dit receptje voor gemarineerde buffelmozzarella en coppa…

    Lees meer
  • Steak tartare op z’n Aziatisch

    Deze steak tartare is Frans en tegelijkertijd Aziatisch, dit alles dankzij een paar simpele ingrediënten als gember en sesamolie. Proef de kwaliteit van de Franse…

    Lees meer
  • Krab & scampi ravioli met kreeft

    Heerlijk, eenvoudig recept voor ravioli met kant-en-klare wontonvelletjes. Benodigdheden 100 g rauw krabvlees100 g rauwe gepelde scampi’s1 teentje look1 lente-ui1 klein busseltje verse koriander10 g…

    Lees meer
  • Coquilles met butternut en zeekraal

    Super eenvoudig en een bom vol smaak!  Benodigdheden 6 sint-jakobsmoten50 g zeekraal1 teentje look, geperst300 g butternut2 el panko of broodkruim1 el parmezaanse kaas1/2 tl…

    Lees meer
  • Gevulde nestjes van geitenkaas en zalm

    Een feestelijk voorgerechtje voor kerst, Pasen of een andere gelegenheid. Benodigdheden 4 plakken bladerdeeg100 g Romeinse sla of ijsberg1 bol zachte geitenkaas4 el bieslook100 g…

    Lees meer
  • Kroketjes van boschampignons

    Eens geen kaaskroketjes als voorgerecht, maar kroketjes gemaakt van het lekkerste uit het bos! Benodigdheden 300 g boschampignons1 teentje knoflook1 sjalot100 g emmentaler3 eieren400 ml…

    Lees meer
  • Kerstkranssalade met gerookte zalm

    Deze kerstkranssalade met gerookte zalm met 6 ingrediënten is hét perfecte bij-, of voorgerecht voor Kerst. Waarom? Nou, deze salade ziet er zó mooi uit dat het…

    Lees meer
  • Klassieke garnalencocktail

    Een typisch voorgerecht met de kerstdagen is toch wel deze garnalencocktail. Vele families starten hun kerstdiner traditiegetrouw met dit gerecht. En hoewel misschien wat afgezaagd, blijft het toch iedere keer weer heel erg…

    Lees meer
  • Aziatische zalmtartaar met wasabi

    Wil jij graag uitpakken met verschillende gangen tijdens het kerstdiner, maar het toch graag een beetje makkelijk houden?  Dan komt dit recept voor deze heerlijke zalmtartaar heel goed van…

    Lees meer
  • Aziatische garnalencocktail

    Benodigdheden 4 slaharten (little gem)0,5 mango0,5 komkommer12 kerstomaatjes250 g grijze garnalen1 grote el mayonaise1 el sojasaus1 tl sesamzaadjes1 limoen, in partjesenkele blaadjes koriander Bereiding Het…

    Lees meer