• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
voorgerechten.be
  • Home
  • Recepten
  • Nieuwsbrief
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Witloof met romescosaus en geroosterde hazelnoot

Net zo lekker, elegant, bijzonder en verrassend als je gewend bent met kerst, maar nu eens helemaal vegan! Proef het bittertje in de witloof, extra lekker in combinatie met de romige hazelnootsaus.

witloof met romescosaus en geroosterde hazelnoot
Foto: Jeroen van der Spek

Benodigdheden

25 g witte amandelen
60 g blanke hazelnoten
1 rode paprika
1 el tomatenpuree
3-4 el extra vergine olijfolie
1 teen knoflook
1 tl rodewijnazijn
1 el panko, Japans grof broodkruim
1 tl gerookt mild paprikapoeder* (pimentón)+ extra om te bestrooien
2 teentjes zwarte knoflook**
4 stronkjes witlof, in de lengte in vieren gesneden
rasp van 1 (bio)sinaasappel
75 g waterkers of jonge bladsla

Bereiding

Het recept ‘Witloof met romescosaus en geroosterde hazelnoot’ is afkomstig van Dosia Brewer.
Klik hier voor het volledige recept.

OOK LEKKER

Gepost onder: Kerstmis & Nieuwjaar, Lactosevrij, Noten, Vegan Tags: Delicious Magazine, Dosia Brewer, hazelnoot, romesco, witloof

Previous Post: « Buffelmozzarella met coppa
Next Post: Vitello tonnato salade »

Primary Sidebar

Nieuwe recepten

  • Asperges met bieslookvinaigrette en gepocheerde eieren
  • Asperges op zijn Vlaams
  • Asperges met kerstomatensalsa
  • Torentje van asperges met Vlaamse ovengebakken ham
  • Carpaccio
Vind de barbecue die bij jou past
TuinTuin

Copyright © 2023 voorgerechten.be