Klassiekers

  • Feestelijke vol-au-vent ‘grand-mère’

    Feestelijke vol-au-vent ‘grand-mère’

    Op zoek naar een stijlvol maar hartverwarmend voorgerecht? Deze mini vol-au-vent ‘grand-mère’ brengt het beste van vroeger in een feestelijk jasje. Malse kip, fijne balletjes en champignons in een romige saus, geserveerd in een klein bladerdeegpasteitje. Perfect als elegante starter…

    Lees meer
  • Quiche Lorraine

    Quiche Lorraine is wat de koningin van de quiches. Deze hartige taart met spek, kaas en room is een echte klassieker uit de Franse keuken.…

    Lees meer
  • Asperges met bieslookvinaigrette en gepocheerde eieren

    Elk jaar kijken aspergeliefhebbers reikhalzend uit naar het nieuwe seizoen. En een lekker klassiek aspergegerecht met ei mag niet op het menu ontbreken. Benodigdheden 1,5…

    Lees meer
  • Asperges op zijn Vlaams

    Niets zo lekker als asperges à la flamande met kraakverse Belgische asperges. Geen wonder dat dit gerecht een Vlaamse klassieker geworden is. Benodigdheden 24 witte asperges4…

    Lees meer
  • Carpaccio

    Flinterdunne plakjes rauw rundvlees, extra fijn afgewerkt. Tip voor de perfecte plakjes: leg het vlees voor de bereiding 30 minuten in de vriezer. Zo kun…

    Lees meer
  • Salade met scampi, appel en curry

    Wellicht is dit een voorgerechtje met een ouderwetse flair. Eén ding staat vast: de frisse salade met appel en versgebakken scampi is een smakelijk voorgerecht…

    Lees meer
  • Kaaskroketten

    Een goede kaaskroket moet krokant zijn aan de buitenkant en een smeuïg hart hebben met voldoende kaassmaak. Bovendien mag ze niet barsten tijdens het bakken.…

    Lees meer
  • Caprese taartje met burrata

    Caprese, een good old classic dat bijna iedereen wel lekker vindt. Dit caprese taartje met burrata is heel eenvoudig om te maken, maar staat oh zo gezellig…

    Lees meer
  • Toast met boschampignons, crème van aardpeer en citroenricotta

    De klassieke toast champignon maar dan naar een iets hoger niveau getild. Geen Parijse champignons maar een mix van boschampignons vormt het basisingrediënt van dit verfijnde gerechtje.…

    Lees meer
  • Vitello tonnato salade

    Een origineel traditioneel recept uit de Italiaanse regio Piemonte, dat ook erg populair is in Argentinië. Wellicht de meest verrassende combinatie uit de Italiaanse keuken.…

    Lees meer
  • Warme geitenkaasjes met honing

    Een superlekker en eenvoudig klaar te maken gerechtje. Benodigdheden 4 kleine geitenkazen1 stronkje witloof1 handjevol veldsla4 trosjes witte druiven4 el citroenvinaigrette2 el vloeibare honing Bereiding Verwarm de grill.…

    Lees meer
  • Klassieke garnalencocktail

    Een typisch voorgerecht met de kerstdagen is toch wel deze garnalencocktail. Vele families starten hun kerstdiner traditiegetrouw met dit gerecht. En hoewel misschien wat afgezaagd, blijft het toch iedere keer weer heel erg…

    Lees meer
  • Aziatische garnalencocktail

    Benodigdheden 4 slaharten (little gem)0,5 mango0,5 komkommer12 kerstomaatjes250 g grijze garnalen1 grote el mayonaise1 el sojasaus1 tl sesamzaadjes1 limoen, in partjesenkele blaadjes koriander Bereiding Het…

    Lees meer