• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
voorgerechten.be
  • Home
  • Recepten
  • Nieuwsbrief
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest

Gebakken scheermessen

Van dit recept kriebelen de vakantiegevoelens door je smaakpupillen: gebakken scheermessen. In het zuiden van Spanje en Portugal staan ze steevast op de menukaart en dat is niet voor niets… Als je eenmaal geproefd hebt van deze schelpdieren, dan blijf je eten-en-eten-en-eten. Het is wel belangrijk dat je ze goed bereidt, anders kunnen ze taai worden.

Foto: Food and Friends

Benodigdheden

1 kg scheermessen
4 tenen knoflook, grofgesneden
2 takjes tijm
2 takjes rozemarijn
2 takjes oregano
peper van de molen
scheut witte wijn
100 g gerookte Bordier boter

Bereiding

Het recept ‘Gebakken scheermessen’ is afkomstig van Food and Friends.
Klik hier voor het volledige recept.

Dit recept komt uit het kookboek ‘Eat this Fish’ van Blendbrothers.

OOK LEKKER

Gepost onder: Lente/Zomer, Schelp-en schaaldieren, Vis Tags: Blendbrothers, Food and Friends, scheermessen

Previous Post: « Salade met scampi, appel en curry
Next Post: Gevulde portobello met pesto »

Primary Sidebar

Nieuwe recepten

  • Carpaccio
  • Asperges met garnalen en eieren uit de oven
  • Tarte tatin met wortelen, asperges en lente-ui
  • Erwtenfalafel met yoghurt-muntdip
  • Kikkererwtensalade met munt & feta
bol 7-daagsebol 7-daagse
Alles voor je paastafel

Copyright © 2023 voorgerechten.be