Lente/Zomer

  • Feestelijke vol-au-vent ‘grand-mère’

    Feestelijke vol-au-vent ‘grand-mère’

    Op zoek naar een stijlvol maar hartverwarmend voorgerecht? Deze mini vol-au-vent ‘grand-mère’ brengt het beste van vroeger in een feestelijk jasje. Malse kip, fijne balletjes en champignons in een romige saus, geserveerd in een klein bladerdeegpasteitje. Perfect als elegante starter…

    Lees meer
  • Oesters met pancetta-limoenkruim

    Oesters: you either hate them or love them. Voor alle liefhebbers onder ons of de nieuwsgierige visfan: deze oesters met pancetta-limoenkruim zijn heerlijk! Het kruim…

    Lees meer
  • Italiaanse steak tartaar

    De perfecte smaakvolle Italiaanse steak tartaar. Benodigdheden 150 g kogelbieftuk of bavette2 el kappertjes10 groene olijven10 zongedroogde tomaten10 blaadjes verse basilicum1 sjalot2 el wijnazijn (…

    Lees meer
  • Quiche Lorraine

    Quiche Lorraine is wat de koningin van de quiches. Deze hartige taart met spek, kaas en room is een echte klassieker uit de Franse keuken.…

    Lees meer
  • Kikkererwtensalade met komkommer en tomaat

    Deze gezonde, zomerse kikkererwtensalade met komkommer en tomaten is heerlijk als lunch of als bijgerecht bij alles wat je gaat grillen! Benodigdheden 280 g komkommer,…

    Lees meer
  • Quiche met asperges en parmaham

    Een echte lente-quiche is deze met parmaham en asperges. Heerlijk smeuïg vanbinnen door het eiermengsel met room en cottagecheese. Benodigdheden 250 g witte asperges4 plakjes…

    Lees meer
  • Asperges met garnalen en bieslookroom

    Heel eenvoudig en puur zijn deze groene asperges met garnaaltjes. Afgewerkt met een verrassende bieslookroomsaus is dit ideaal als lichte lunch of voorgerecht. Benodigdheden 2…

    Lees meer
  • Asperges met gerookte zalm en dille

    Een aspergegerecht hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Houd het lekker puur met deze asperges met gerookte zalm. Benodigdheden 500 g aspergesdille200 ml room1 sjalot100…

    Lees meer
  • Blini torentjes met kipfilet en cranberry

    Blini’s zijn altijd een goede basis voor een feestlijk gerecht. Deze blini torentjes met kipfilet en cranberry compote zijn ontzettend feestlijk, zien er prachtig uit en…

    Lees meer
  • Spicy garnalencocktail

    Het is misschien niet de meest originele keuze, maar wel makkelijk én lekker. Serveer je lekkere traktatie in een mooi glas en iedereen zal je…

    Lees meer
  • Ceviche

    Voor deze ceviche gebruiken we kakelverse zeebaars. Het enige wat je dan nog nodig hebt is een zuurtje, wat peper en lekkere kruiden. Benodigdheden 2…

    Lees meer
  • Saladenestje met gepocheerd ei

    Zonde om je alleen tijdens de brunch recepten met ei te serveren. Deze salade met knapperige groenten is dan ook perfect om je diner mee af te…

    Lees meer
  • Rosbiefrolletjes met roomkaas en groene asperges

    Zeg je voorjaar, dan zeg je aspergeseizoen. Maak daar met de feestdagen gebruik van en serveer rosbiefrolletjes met roomkaas en groene asperges als voorgerecht voor…

    Lees meer
  • Spaanse broodjes gevuld met ei en chorizo

    Benodigdheden 4 Kaiserbroodjes4 eitjes, medium4 plakjes chorizo30 g manchego kaas, gerasptsnufje gerookte paprikapoedersnufje zout Bereiding Het recept ‘Spaanse broodjes gevuld met ei en chorizo’ is…

    Lees meer
  • Eggs Benedict

    Eggs Benedict is een klassiek Amerikaans ontbijtgerecht bestaande uit toast met een perfect gepocheerd ei, bedekt met romige Hollandaisesaus en knapperig spek. Lekker voor bij…

    Lees meer
  • Eierdopbagel met zalm en roomkaas

    Na deze verrassing neem je nooit meer genoegen met een gewone eierdop. Benodigdheden 4 middelgrote eieren4 bagels100 g gerookte zalm75 g zuivelspread naturel light8 g…

    Lees meer
  • Broodjes gevuld met ei

    Leuk lunchgerecht of ontbijt recept van broodjes gevuld met ei gegratineerd met kaas uit de oven, ook leuk voor Pasen! Benodigdheden 4 tijgerbollen of andere…

    Lees meer
  • Salade met zacht gegaarde eidooiers en knapperig spek

    Wat zouden we toch moeten zonder eieren? Ze blijven lekker lang goed, zitten bomvol belangrijke voedingsstoffen en je kunt ze op duizend-en-één manieren bereiden. Pocheren,…

    Lees meer
  • Asperges met bieslookvinaigrette en gepocheerde eieren

    Elk jaar kijken aspergeliefhebbers reikhalzend uit naar het nieuwe seizoen. En een lekker klassiek aspergegerecht met ei mag niet op het menu ontbreken. Benodigdheden 1,5…

    Lees meer
  • Asperges op zijn Vlaams

    Niets zo lekker als asperges à la flamande met kraakverse Belgische asperges. Geen wonder dat dit gerecht een Vlaamse klassieker geworden is. Benodigdheden 24 witte asperges4…

    Lees meer
  • Asperges met kerstomatensalsa

    Asperges à la flamande is een echte klassieker maar deze versie van asperges met kerstomatensalsa is minstens even lekker. Werk af met geitenkaas, recht van…

    Lees meer
  • Torentje van asperges met Vlaamse ovengebakken ham

    Met de beste Belgische producten maak je de lekkerste gerechten. En dat hoef je helemaal geen chef voor te zijn. Het bewijs? Deze torentjes van…

    Lees meer
  • Carpaccio

    Flinterdunne plakjes rauw rundvlees, extra fijn afgewerkt. Tip voor de perfecte plakjes: leg het vlees voor de bereiding 30 minuten in de vriezer. Zo kun…

    Lees meer
  • Asperges met garnalen en eieren uit de oven

    Benodigdheden 1 bussel witte asperges200 g fijne groene asperges200 g grijze garnalen8 eieren4 eidooiers1 bakje tuinkers4 el bieslook, snippersolijfolieboterpeper en zout Bereiding Het recept ‘Asperges…

    Lees meer
  • Tarte tatin met wortelen, asperges en lente-ui

    Een klassieker als tarte tatin kan ook prima met groenten in plaats van traditioneel met appel. Benodigdheden 3 jonge wortelen3 groene asperges4 lente-uien3 takjes tijm1…

    Lees meer
  • Erwtenfalafel met yoghurt-muntdip

    Dit recept lijkt ingewikkeld, maar staat binnen twintig minuutjes op tafel. De frisse yoghurt-muntdip maakt het gerecht helemaal af.  Benodigdheden 250 g diepvriesdoperwtenhandvol van elk…

    Lees meer
  • Kikkererwtensalade met munt & feta

    Kikkererwten zitten bomvol eiwitten, ijzer en vitamine B en zijn daarom de perfecte keuze als vleesvervanger. In onderstaande recept combineer je kikkererwten met ui, chilipeper,…

    Lees meer
  • Gebakken scheermessen

    Van dit recept kriebelen de vakantiegevoelens door je smaakpapillen: gebakken scheermessen. In het zuiden van Spanje en Portugal staan ze steevast op de menukaart en…

    Lees meer
  • Salade met scampi, appel en curry

    Wellicht is dit een voorgerechtje met een ouderwetse flair. Eén ding staat vast: de frisse salade met appel en versgebakken scampi is een smakelijk voorgerecht…

    Lees meer
  • Kaaskroket met ham en asperges

    Groenten in een kroket? Jeroen doet het! En wel met een topper van april tot juni: de asperge. Een basisvulling van Belgische Flandrienkaas wordt aangevuld…

    Lees meer
  • Tonijn Tataki

    Zin in een lekker licht voorgerecht? Dan is deze tonijn tataki echt iets voor jou. Tataki komt uit Japan. Het is niet een ingrediënt maar…

    Lees meer
  • Caprese taartje met burrata

    Caprese, een good old classic dat bijna iedereen wel lekker vindt. Dit caprese taartje met burrata is heel eenvoudig om te maken, maar staat oh zo gezellig…

    Lees meer
  • Salade Lyonnaise

    Met deze klassieker uit Lyon sla je de bal nooit mis. Met een paar eenvoudige ingrediënten tover je in enkele minuten een heerlijke salade op…

    Lees meer
  • Vitello tonnato salade

    Een origineel traditioneel recept uit de Italiaanse regio Piemonte, dat ook erg populair is in Argentinië. Wellicht de meest verrassende combinatie uit de Italiaanse keuken.…

    Lees meer
  • Buffelmozzarella met coppa

    Antipasti zijn het begin van elke Italiaanse maaltijd en lopen uiteen van simpele stukjes kaas tot uitgebreidere hapjes. Dit receptje voor gemarineerde buffelmozzarella en coppa…

    Lees meer
  • Steak tartare op z’n Aziatisch

    Deze steak tartare is Frans en tegelijkertijd Aziatisch, dit alles dankzij een paar simpele ingrediënten als gember en sesamolie. Proef de kwaliteit van de Franse…

    Lees meer
  • Salade met kip, geitenkaas en appeltjes

    Simpel en overheerlijk slaatje met kipfilet, geitenkaas, rucola en friszure appels. Benodigdheden 500 g kipfilet150 g verse geitenkaas200 g rucola2 friszure appels, type Jonagoldhalve granaatappel4…

    Lees meer
  • Witloofslaatje met gerookte kip en mandarijn

    Een herfstslaatje om van te smullen! Benodigdheden 200 g gerookte kipfilet, in reepjes3 stronkjes witloof1 appel, Elstar1 mandarijn100 g veldsla2 el verse dragon, gehaktbladpeterselie4 el…

    Lees meer
  • Herfstslaatje met gerookte eendenborst

    Bijzonder slaatje met eend. Benodigdheden 200 g gerookte eendenborst1 granaatappel150 g gemengde sla120 g beukenzwammenolijfolie Voor de vinaigrettesinaasappelschil (van 1 sinaasappel, geraspt)50 ml olijfolie1 el…

    Lees meer
  • Scampi in Thaise curry met appeltjes

    Benodigdheden 16 scampi’s1 sjalot, fijngesnipperd3 klontjes goeie boter1 Granny Smith appel, in blokjes1 Jonagold appel, in blokjes1 stengel citroengras, fijngesneden1 klein handje verse koriander8 kerstomaatjes,…

    Lees meer
1 2