Tonijn Tataki

Tonijn Tataki

kathy

Zin in een lekker licht voorgerecht? Dan is deze tonijn tataki echt iets voor jou. Tataki komt uit Japan. Het is niet een ingrediënt maar de manier waarop het bereid wordt. Je schroeit het vlees of de vis kort dicht en daarna snijd je het in dunne plakjes. Vaak wordt het geserveerd met een oosterse saus erbij. Lekker, gezond en heel snel klaar!

Tonijn Tataki
Foto: Uit Paulines Keuken

Benodigdheden

500 g verse tonijn
1 el sojasaus
100 g sesamzaad
chilipeper en zout
olijfolie
fijngesneden lente ui

Oosterse saus
2 el sojasaus
2 el rijst azijn
1 el gembersiroop
sap van een halve limoen
chilipeper

Bereiding

Het recept ” is afkomstig van Uit Paulines Keuken.
Klik hier voor het volledige recept.

Wat vind jij van dit recept?

Vorige post Volgende post