• Feestelijke vol-au-vent ‘grand-mère’

    Op zoek naar een stijlvol maar hartverwarmend voorgerecht? Deze mini vol-au-vent ‘grand-mère’ brengt het beste van vroeger in een feestelijk jasje. Malse kip, fijne balletjes en champignons in een romige saus, geserveerd in een klein bladerdeegpasteitje. Perfect als elegante starter…

    Lees meer
  • recept oesters met pancetta-limoenkruim

    Oesters: you either hate them or love them. Voor alle liefhebbers onder ons of de nieuwsgierige visfan: deze oesters met pancetta-limoenkruim zijn heerlijk! Het kruim zorgt voor extra structuur en smaak.  Benodigdheden 12 oesters250 g grof zeezout40 g pancetta1 snee…

    Lees meer
  • De perfecte smaakvolle Italiaanse steak tartaar. Benodigdheden 150 g kogelbieftuk of bavette2 el kappertjes10 groene olijven10 zongedroogde tomaten10 blaadjes verse basilicum1 sjalot2 el wijnazijn ( balsamico )20 g Parmezaanse kaaszout en peper Basilicum olie15 blaadjes verse basilicumflinke scheut olijfolienaar smaak…

    Lees meer
  • Champignon-bruchetta

    Deze champignon-bruschetta is een verrassend en elegant alternatief voor de klassieke tomaten-bruschetta. Met smaakvolle paddenstoelen, een vleugje witte wijn en smeuïge Parmezaan is het een heerlijk verfijnde twist op een geliefde klassieker. Benodigdheden 2 elolijfolie2 el boter450 g gemengde paddenstoelen,…

    Lees meer
  • Volle wind tegen, dalende temperaturen en overal liggen gouden blaadjes; de herfst is in full swing! Vier de pracht van de herfst met deze Italiaanse wilde-paddenstoelenbruschetta. Simpel en snel, maar oh zo lekker! Benodigdheden 60 ml olijfolie extra vierge, plus extra voor het…

    Lees meer
  • Quiche Lorraine

    Quiche Lorraine is wat de koningin van de quiches. Deze hartige taart met spek, kaas en room is een echte klassieker uit de Franse keuken. Benodigdheden 100 gr roomboter225 gr bloem1 + 3 eieren, maat L25 + 100 gr geraspte…

    Lees meer
  • pompoen-saffraankroket met paprika-hazelnootdip

    Kroket maar dan anders? Probeer deze vegetarische kroketten van pompoen en saffraan met een heerlijke paprika-hazelnootdip om in te dippen! Benodigdheden 1 buisje saffraan2½ blaadjes gelatine500 g pompoen, in blokjes150 ml sinaasappelsap± 500 ml groentebouillon50 g boter, in blokjes50 g…

    Lees meer
  • Kikkererwtensalade met komkommer en tomaat

    Deze gezonde, zomerse kikkererwtensalade met komkommer en tomaten is heerlijk als lunch of als bijgerecht bij alles wat je gaat grillen! Benodigdheden 280 g komkommer, gedeeltelijk geschild en in blokjes180 g tomaat, zonder zaadjes en in blokjes40 g rode ui,…

    Lees meer
  • Quiche met asperges en parmaham

    Een echte lente-quiche is deze met parmaham en asperges. Heerlijk smeuïg vanbinnen door het eiermengsel met room en cottagecheese. Benodigdheden 250 g witte asperges4 plakjes parmaham, in reepjes gesneden1 vel bladerdeeg2 eieren100 g cottagecheese1 el parmezaan, gemalen2 el lichte room1…

    Lees meer
  • Asperges met garnalen en bieslookroom

    Heel eenvoudig en puur zijn deze groene asperges met garnaaltjes. Afgewerkt met een verrassende bieslookroomsaus is dit ideaal als lichte lunch of voorgerecht. Benodigdheden 2 bussels groene asperges150 g grijze garnalen, gepeld1 el maïszetmeel200 ml room3 el bieslook, gehakt1 snufje…

    Lees meer
  • Asperges met gerookte zalm en dille

    Een aspergegerecht hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Houd het lekker puur met deze asperges met gerookte zalm. Benodigdheden 500 g aspergesdille200 ml room1 sjalot100 g gerookte zalmpeper en zout Bereiding Het recept ‘Asperges met gerookte zalm en dille’ is…

    Lees meer
  • Blini torentjes met kipfilet en cranberry

    Blini’s zijn altijd een goede basis voor een feestlijk gerecht. Deze blini torentjes met kipfilet en cranberry compote zijn ontzettend feestlijk, zien er prachtig uit en smaken heerlijk. Ze zijn eigenlijk te mooi om op te eten, maar ook te lekker…

    Lees meer
  • Spicy garnalencocktail

    Het is misschien niet de meest originele keuze, maar wel makkelijk én lekker. Serveer je lekkere traktatie in een mooi glas en iedereen zal je overladen met complimentjes. Ga jij deze spicy garnalencocktail maken? Benodigdheden 200 ml tomatensap3 limoenen1-2 el Tabasco chipotle4…

    Lees meer
  • Voor deze ceviche gebruiken we kakelverse zeebaars. Het enige wat je dan nog nodig hebt is een zuurtje, wat peper en lekkere kruiden. Benodigdheden 2 citroenen2 limoenen500 g zeer verse zeebaarsfilet, zonder huid1 tl zout2 lente-uitjes2 rode pepers1 bosje korianderzwarte…

    Lees meer
  • Saladenestje met gepocheerd ei

    Zonde om je alleen tijdens de brunch recepten met ei te serveren. Deze salade met knapperige groenten is dan ook perfect om je diner mee af te trappen. Benodigdheden 16 lente-uitjes2½ el olijfolie400 g kiemen (bijv. alfalfa en radijskiemen)100 g baby-spinazie75 g…

    Lees meer
  • Rosbiefrolletjes met roomkaas en groene asperges

    Zeg je voorjaar, dan zeg je aspergeseizoen. Maak daar met de feestdagen gebruik van en serveer rosbiefrolletjes met roomkaas en groene asperges als voorgerecht voor Pasen. Benodigdheden 10 groene asperges1 sjalot100 g verse roomkaas20 plakken gebraden rosbief4 takjes kervel5 sprieten…

    Lees meer
  • Spaanse broodjes gevuld met ei en chorizo

    Benodigdheden 4 Kaiserbroodjes4 eitjes, medium4 plakjes chorizo30 g manchego kaas, gerasptsnufje gerookte paprikapoedersnufje zout Bereiding Het recept ‘Spaanse broodjes gevuld met ei en chorizo’ is afkomstig van Uit Paulines Keuken.Klik hier voor het volledige recept.

    Lees meer
  • Eggs Benedict

    Eggs Benedict is een klassiek Amerikaans ontbijtgerecht bestaande uit toast met een perfect gepocheerd ei, bedekt met romige Hollandaisesaus en knapperig spek. Lekker voor bij de Paasbrunch of gewoon tijdens de lunch. Benodigdheden 4 eieren2 el witte wijnazijn4 Engelse muffins,…

    Lees meer
  • Eierdopbagel met zalm en roomkaas

    Na deze verrassing neem je nooit meer genoegen met een gewone eierdop. Benodigdheden 4 middelgrote eieren4 bagels100 g gerookte zalm75 g zuivelspread naturel light8 g verse dille Bereiding Het recept ‘Eierdopbagel met zalm en roomkaas’ is afkomstig van Allerhande.Klik hier…

    Lees meer
  • Broodjes gevuld met ei

    Leuk lunchgerecht of ontbijt recept van broodjes gevuld met ei gegratineerd met kaas uit de oven, ook leuk voor Pasen! Benodigdheden 4 tijgerbollen of andere broodjes4 eieren75 ml kookroom of slagroomkaaspeper en zoutbosui of peterselie om te garneren Bereiding Het…

    Lees meer
  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus consectetur metus aliquam lacus bibendum, non sollicitudin diam dignissim. Suspendisse hendrerit ipsum eu sapien tincidunt, vitae commodo dui laoreet. Nunc sed euismod dui. Etiam placerat auctor posuere. Maecenas ac imperdiet lorem,…

    Lees meer
  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus consectetur metus aliquam lacus bibendum, non sollicitudin diam dignissim. Suspendisse hendrerit ipsum eu sapien tincidunt, vitae commodo dui laoreet. Nunc sed euismod dui. Etiam placerat auctor posuere. Maecenas ac imperdiet lorem,…

    Lees meer
  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed pellentesque nibh enim, quis euismod enim lacinia nec. Phasellus quam diam, semper in erat eu, efficitur molestie purus. Sed a elementum mi. Sed interdum mattis risus, sit amet eleifend ligula luctus…

    Lees meer
  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus consectetur metus aliquam lacus bibendum, non sollicitudin diam dignissim. Suspendisse hendrerit ipsum eu sapien tincidunt, vitae commodo dui laoreet. Nunc sed euismod dui. Etiam placerat auctor posuere. Maecenas ac imperdiet lorem,…

    Lees meer
  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus consectetur metus aliquam lacus bibendum, non sollicitudin diam dignissim. Suspendisse hendrerit ipsum eu sapien tincidunt, vitae commodo dui laoreet. Nunc sed euismod dui. Etiam placerat auctor posuere. Maecenas ac imperdiet lorem,…

    Lees meer
  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus consectetur metus aliquam lacus bibendum, non sollicitudin diam dignissim. Suspendisse hendrerit ipsum eu sapien tincidunt, vitae commodo dui laoreet. Nunc sed euismod dui. Etiam placerat auctor posuere. Maecenas ac imperdiet lorem,…

    Lees meer
  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus consectetur metus aliquam lacus bibendum, non sollicitudin diam dignissim. Suspendisse hendrerit ipsum eu sapien tincidunt, vitae commodo dui laoreet. Nunc sed euismod dui. Etiam placerat auctor posuere. Maecenas ac imperdiet lorem,…

    Lees meer
  • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus consectetur metus aliquam lacus bibendum, non sollicitudin diam dignissim. Suspendisse hendrerit ipsum eu sapien tincidunt, vitae commodo dui laoreet. Nunc sed euismod dui. Etiam placerat auctor posuere. Maecenas ac imperdiet lorem,…

    Lees meer
  • salade met zacht gegaarde eidooiers en knapperig spek

    Wat zouden we toch moeten zonder eieren? Ze blijven lekker lang goed, zitten bomvol belangrijke voedingsstoffen en je kunt ze op duizend-en-één manieren bereiden. Pocheren, vullen, klutsen, koken: de mogelijkheden zijn eindeloos. Benodigdheden 150 g frisee-sla of neem een andere…

    Lees meer
  • Asperges met bieslookvinaigrette en gepocheerde eieren

    Elk jaar kijken aspergeliefhebbers reikhalzend uit naar het nieuwe seizoen. En een lekker klassiek aspergegerecht met ei mag niet op het menu ontbreken. Benodigdheden 1,5 kg witte asperges1 el suiker4 el witte balsamicoazijn4 el zonnebloemolie4 radijzen2 el gesnipperde bieslook4 eieren5…

    Lees meer
  • Asperges op zijn Vlaams

    Niets zo lekker als asperges à la flamande met kraakverse Belgische asperges. Geen wonder dat dit gerecht een Vlaamse klassieker geworden is. Benodigdheden 24 witte asperges4 eieren0,50 bosje peterselie150 g hoeveboternootmuskaatpeper en zout Verder nodig aspergeschillerbraadpan Bereiding Het recept ‘Asperges op…

    Lees meer
  • Asperges met kerstomatensalsa

    Asperges à la flamande is een echte klassieker maar deze versie van asperges met kerstomatensalsa is minstens even lekker. Werk af met geitenkaas, recht van bij de boer! Benodigdheden 400 g kerstomaten6 el olijfolie1 sjalot, gesnipperd2 el rode-wijnazijn4 el bieslook1…

    Lees meer
  • Torentje van asperges met Vlaamse ovengebakken ham

    Met de beste Belgische producten maak je de lekkerste gerechten. En dat hoef je helemaal geen chef voor te zijn. Het bewijs? Deze torentjes van asperges met Vlaamse ovengebakken ham. Benodigdheden 2 bussels witte asperges6 eieren1 bosje platte peterselie4 sneetjes…

    Lees meer
  • Carpaccio

    Flinterdunne plakjes rauw rundvlees, extra fijn afgewerkt. Tip voor de perfecte plakjes: leg het vlees voor de bereiding 30 minuten in de vriezer. Zo kun je het makkelijker in dunne plakjes snijden. Of vraag aan de slager om je vlees…

    Lees meer
  • Asperges met garnalen en eieren uit de oven

    Benodigdheden 1 bussel witte asperges200 g fijne groene asperges200 g grijze garnalen8 eieren4 eidooiers1 bakje tuinkers4 el bieslook, snippersolijfolieboterpeper en zout Bereiding Het recept ‘Asperges met garnalen en eieren uit de oven’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier voor het…

    Lees meer
  • Tarte tatin met wortelen, asperges en lente-ui

    Een klassieker als tarte tatin kan ook prima met groenten in plaats van traditioneel met appel. Benodigdheden 3 jonge wortelen3 groene asperges4 lente-uien3 takjes tijm1 el rodewijnazijn½ el vloeibare honingbladerdeeg250 g basilicumhandjeboterpeper en zout Bereiding Het recept ‘Tarte tatin met…

    Lees meer
  • Erwtenfalafel met yoghurt-muntdip

    Dit recept lijkt ingewikkeld, maar staat binnen twintig minuutjes op tafel. De frisse yoghurt-muntdip maakt het gerecht helemaal af.  Benodigdheden 250 g diepvriesdoperwtenhandvol van elk koriander, munt, peterselie2 tenen knoflook, geperst1 tl gemalen komijn4 lente-uitjes, in ringen4 el broodkruimzonnebloemolie250 ml…

    Lees meer
  • Kikkererwtensalade met munt en feta

    Kikkererwten zitten bomvol eiwitten, ijzer en vitamine B en zijn daarom de perfecte keuze als vleesvervanger. In onderstaande recept combineer je kikkererwten met ui, chilipeper, tomaat, feta en kruiden tot een smaakvolle salade. Benodigdheden 1 kleine rode ui, in ringen1–2…

    Lees meer
  • Gevulde portobello met pesto

    Deze gevulde pesto portobello’s zijn lekker om te serveren met een groene salade erbij of als voorgerecht. Benodigdheden 4 portobello paddenstoelensap van ½ citroen1 tl knoflookpoeder1 el tamari (of sojasaus)50 g pijnboompitten30 g verse basilicum2 teentjes knoflooksnuf zeezout3 el edelgistvlokken1…

    Lees meer
  • Gebakken scheermessen

    Van dit recept kriebelen de vakantiegevoelens door je smaakpapillen: gebakken scheermessen. In het zuiden van Spanje en Portugal staan ze steevast op de menukaart en dat is niet voor niets… Als je eenmaal geproefd hebt van deze schelpdieren, dan blijf…

    Lees meer
1 2