Wellicht is dit een voorgerechtje met een ouderwetse flair. Eén ding staat vast: de frisse salade met appel en versgebakken scampi is een smakelijk voorgerecht dat in geen tijd klaar is. Benodigdheden 1 el mayonaise½ el zure room¼ kl currypoeder½…
-
Smeuïge kaas met een krokant korstje, dat is wat een klassieke kaaskroket zo onweerstaanbaar maakt. Deze versie met stukjes champignon zijn mogelijks nóg lekkerder. Maak ineens een flinke portie beslag en vries het in. Zo tover je in een mum…
-
Groenten in een kroket? Jeroen doet het! En wel met een topper van april tot juni: de asperge. Een basisvulling van Belgische Flandrienkaas wordt aangevuld met gekookte ham en fijne stukjes asperge. Een knapperige korst maakt het geheel helemaal af.…
-
Een goede kaaskroket moet krokant zijn aan de buitenkant en een smeuïg hart hebben met voldoende kaassmaak. Bovendien mag ze niet barsten tijdens het bakken. Het vergt een beetje aandacht tijdens de bereiding, maar moeilijk kan je dit recept niet…
-
Zin in een lekker licht voorgerecht? Dan is deze tonijn tataki echt iets voor jou. Tataki komt uit Japan. Het is niet een ingrediënt maar de manier waarop het bereid wordt. Je schroeit het vlees of de vis kort dicht…
-
Caprese, een good old classic dat bijna iedereen wel lekker vindt. Dit caprese taartje met burrata is heel eenvoudig om te maken, maar staat oh zo gezellig op tafel. Een lekker vegetarisch Italiaans voorgerecht. Benodigdheden 4 kleine bollen burrata6 grote tomaten1 el…
-
Begin je kerstdiner licht met deze salade met stoofpeer en geitenkaas. De combinatie van de kruidige zoete stoofpeer, is heerlijk met het frisse van de geitenkaas en het zoutige van de Prosciutto. Ontzettend gemakkelijk om te maken en ook nog…
-
De klassieke toast champignon maar dan naar een iets hoger niveau getild. Geen Parijse champignons maar een mix van boschampignons vormt het basisingrediënt van dit verfijnde gerechtje. Vergezeld van een crème van aardpeer is het een ideale lunch of zelfs volwaardige avondmaaltijd.…
-
Met deze klassieker uit Lyon sla je de bal nooit mis. Met een paar eenvoudige ingrediënten tover je in enkele minuten een heerlijke salade op tafel. Benodigdheden ½ krop krulandijvie1 el mosterd2 el rode wijnazijneen scheutje rode wijnazijn3 el slaolie200…
-
Een origineel traditioneel recept uit de Italiaanse regio Piemonte, dat ook erg populair is in Argentinië. Wellicht de meest verrassende combinatie uit de Italiaanse keuken. Wie het bedacht heeft om kalfsvlees met tonijn te combineren, is Jeroen een raadsel. Maar,…
-
Net zo lekker, elegant, bijzonder en verrassend als je gewend bent met kerst, maar nu eens helemaal vegan! Proef het bittertje in de witloof, extra lekker in combinatie met de romige hazelnootsaus. Benodigdheden 25 g witte amandelen60 g blanke hazelnoten1…
-
Antipasti zijn het begin van elke Italiaanse maaltijd en lopen uiteen van simpele stukjes kaas tot uitgebreidere hapjes. Dit receptje voor gemarineerde buffelmozzarella en coppa zit er precies tussenin: leuk om te maken, maar uiteindelijk kost het maar weinig moeite…
-
Deze steak tartare is Frans en tegelijkertijd Aziatisch, dit alles dankzij een paar simpele ingrediënten als gember en sesamolie. Proef de kwaliteit van de Franse keuken en de rijkheid aan smaken van de Aziatische keuken. Gegarandeerd genieten! Benodigdheden 60 ml…
-
Simpel en overheerlijk slaatje met kipfilet, geitenkaas, rucola en friszure appels. Benodigdheden 500 g kipfilet150 g verse geitenkaas200 g rucola2 friszure appels, type Jonagoldhalve granaatappel4 el gedroogde cranberry’sboterpeper en zout voor de dressing4 el maïsolie4 el citroensap1 el honing1/2 kl…
-
Benodigdheden 6 blaadjes boerenkool of savooikool3 mandarijnen1 granaatappel2 citroenen, bio, geraspte schil240 g kikkererwten, blikhandvol bladpeterselie80 g parmezaankrullen1 kl mosterd1 kl paprikapoeder2 el balsamicoazijn4 el olijfolie + extrapeper en zout Bereiding Het recept ‘Koolsalade met krokante kikkererwten en granaatappel’ is…
-
Een herfstslaatje om van te smullen! Benodigdheden 200 g gerookte kipfilet, in reepjes3 stronkjes witloof1 appel, Elstar1 mandarijn100 g veldsla2 el verse dragon, gehaktbladpeterselie4 el olijfolie2 el citroensap1 kl mosterdpeper en zout Bereiding Het recept ‘Witloofslaatje met gerookte kip en…
-
Bijzonder slaatje met eend. Benodigdheden 200 g gerookte eendenborst1 granaatappel150 g gemengde sla120 g beukenzwammenolijfolie Voor de vinaigrettesinaasappelschil (van 1 sinaasappel, geraspt)50 ml olijfolie1 el witte balsamicoazijn Bereiding Het recept ‘Herfstslaatje met gerookte eendenborst’ is afkomstig van Libelle Lekker.Klik hier…
-
Heerlijk, eenvoudig recept voor ravioli met kant-en-klare wontonvelletjes. Benodigdheden 100 g rauw krabvlees100 g rauwe gepelde scampi’s1 teentje look1 lente-ui1 klein busseltje verse koriander10 g gember1 snuf versgemalen zwarte peper1 scheutje vissaus8 wontonvelletjes4 kreeftenmedaillons voor de saus300 ml kreeftenfond100 ml…
-
Benodigdheden 16 scampi’s1 sjalot, fijngesnipperd3 klontjes goeie boter1 Granny Smith appel, in blokjes1 Jonagold appel, in blokjes1 stengel citroengras, fijngesneden1 klein handje verse koriander8 kerstomaatjes, gehalveerd3 mespuntjes kerriepoeder400 ml kippenbouillon2 el sesamolie1 el bieslook, fijngesnipperd1 blik kokosmelk (ca. 400 ml)250…
-
Super eenvoudig en een bom vol smaak! Benodigdheden 6 sint-jakobsmoten50 g zeekraal1 teentje look, geperst300 g butternut2 el panko of broodkruim1 el parmezaanse kaas1/2 tl chilipoederpeper en zoutboter1 groentenbouillonblokje Verder nodig Bereiding Het recept ‘Coquilles met butternut en zeekraal‘ is…
-
Heb je nog wat restjes groenten liggen in de koelkast? Dan is dit recept voor Vietnamese springrolls het perfecte recept om je restjes groenten toch nog goed te kunnen gebruiken én op deze manier wordt er weer geen eten verspild!…
-
Een superlekker en eenvoudig klaar te maken gerechtje. Benodigdheden 4 kleine geitenkazen1 stronkje witloof1 handjevol veldsla4 trosjes witte druiven4 el citroenvinaigrette2 el vloeibare honing Bereiding Verwarm de grill. Snipper het stronkje witloof fijn en maak meteen aan met de citroenvinaigrette . Spoel de…
-
Een feestelijk voorgerechtje voor kerst, Pasen of een andere gelegenheid. Benodigdheden 4 plakken bladerdeeg100 g Romeinse sla of ijsberg1 bol zachte geitenkaas4 el bieslook100 g gerookte zalm50 g roomkaas4 takjes dille4 radijzencayennepeperpeper en zout Verder nodig taartvormpjesbakknikkers Bereiding Verwarm de…
-
Lekker én een streling voor ’t oog. Benodigdheden 1 rol bladerdeeg200 g gerookte zalm2 gele paprika’s1 courgette200 g feta50 ml room1 ei1 kl gedroogde rozemarijn1 kl marjolein (gedroogd)peper en zout Verder nodig quichevormmandoline Bereiding Verwarm de oven voor op 180°C.…
-
Eens geen kaaskroketjes als voorgerecht, maar kroketjes gemaakt van het lekkerste uit het bos! Benodigdheden 300 g boschampignons1 teentje knoflook1 sjalot100 g emmentaler3 eieren400 ml melk100 ml room110 g bloem150 g panko8 g gelatine90 g boternootmuskaatpeper en zout Voor de…
-
Deze kerstkranssalade met gerookte zalm met 6 ingrediënten is hét perfecte bij-, of voorgerecht voor Kerst. Waarom? Nou, deze salade ziet er zó mooi uit dat het lijkt alsof je er heel veel moeite in hebt gestopt. Maar, schijn bedriegt, je maakt…
-
Benodigdheden 1 rammenas40 tuinbonen1 handvol rode biet scheutjes20 cl olijfolie1 tl Piment d’ Espelettenaar smaak grof zeezout Bereiding Schil de rammenas en snijd in fijne plakjes. Blancheer de tuinbonen, laat schrikken onder koud water. Dop de tuinbonen. Leg de rammenasplakjes…
-
Een typisch voorgerecht met de kerstdagen is toch wel deze garnalencocktail. Vele families starten hun kerstdiner traditiegetrouw met dit gerecht. En hoewel misschien wat afgezaagd, blijft het toch iedere keer weer heel erg lekker! Benodigdheden 65 ml slagroomsnuf cayennepeper2 el mayonaise2 el tomatenketchup1 el whisky1 citroen4 handjes ijsbergsla250…
-
Wil jij graag uitpakken met verschillende gangen tijdens het kerstdiner, maar het toch graag een beetje makkelijk houden? Dan komt dit recept voor deze heerlijke zalmtartaar heel goed van pas! Het is een bekende amuse, maar dit keer met een Aziatisch tintje door er Japanse…
-
Benodigdheden 8 sint-jakobsvruchten (liefst in de schelp)1 el arachideolie1 teentje look, geperst1 handvol sojascheuten, kort gestoomdVoor de olie van lente-ui:0,25 l arachideolie1 bosje lente-ui, fijngesneden Voor de vinaigrette1 tl suiker1 el sojasaus1 el limoensap1 kl geraspte gember1 kl sesamolie Om…
-
Benodigdheden 4 slaharten (little gem)0,5 mango0,5 komkommer12 kerstomaatjes250 g grijze garnalen1 grote el mayonaise1 el sojasaus1 tl sesamzaadjes1 limoen, in partjesenkele blaadjes koriander Bereiding Het recept ‘Aziatische garnalencocktail’ is afkomstig van Stephanie Bex.Klik hier voor het volledige recept.