• Salade met scampi, appel en curry

    Wellicht is dit een voorgerechtje met een ouderwetse flair. Eén ding staat vast: de frisse salade met appel en versgebakken scampi is een smakelijk voorgerecht…

    Lees meer
  • Champignon-kaaskroketten met witloofsalade

    Smeuïge kaas met een krokant korstje, dat is wat een klassieke kaaskroket zo onweerstaanbaar maakt. Deze versie met stukjes champignon zijn mogelijks nóg lekkerder. Maak…

    Lees meer
  • Kaaskroket met ham en asperges

    Groenten in een kroket? Jeroen doet het! En wel met een topper van april tot juni: de asperge. Een basisvulling van Belgische Flandrienkaas wordt aangevuld…

    Lees meer
  • Kaaskroketten

    Een goede kaaskroket moet krokant zijn aan de buitenkant en een smeuïg hart hebben met voldoende kaassmaak. Bovendien mag ze niet barsten tijdens het bakken.…

    Lees meer
  • Tonijn Tataki

    Zin in een lekker licht voorgerecht? Dan is deze tonijn tataki echt iets voor jou. Tataki komt uit Japan. Het is niet een ingrediënt maar…

    Lees meer
  • Caprese taartje met burrata

    Caprese, een good old classic dat bijna iedereen wel lekker vindt. Dit caprese taartje met burrata is heel eenvoudig om te maken, maar staat oh zo gezellig…

    Lees meer
  • Salade met stoofpeer en geitenkaas

    Begin je kerstdiner licht met deze salade met stoofpeer en geitenkaas. De combinatie van de kruidige zoete stoofpeer, is heerlijk met het frisse van de…

    Lees meer
  • Toast met boschampignons, crème van aardpeer en citroenricotta

    De klassieke toast champignon maar dan naar een iets hoger niveau getild. Geen Parijse champignons maar een mix van boschampignons vormt het basisingrediënt van dit verfijnde gerechtje.…

    Lees meer
  • Salade Lyonnaise

    Met deze klassieker uit Lyon sla je de bal nooit mis. Met een paar eenvoudige ingrediënten tover je in enkele minuten een heerlijke salade op…

    Lees meer
  • Vitello tonnato salade

    Een origineel traditioneel recept uit de Italiaanse regio Piemonte, dat ook erg populair is in Argentinië. Wellicht de meest verrassende combinatie uit de Italiaanse keuken.…

    Lees meer
  • Witloof met romescosaus en geroosterde hazelnoot

    Net zo lekker, elegant, bijzonder en verrassend als je gewend bent met kerst, maar nu eens helemaal vegan! Proef het bittertje in de witloof, extra…

    Lees meer
  • Buffelmozzarella met coppa

    Antipasti zijn het begin van elke Italiaanse maaltijd en lopen uiteen van simpele stukjes kaas tot uitgebreidere hapjes. Dit receptje voor gemarineerde buffelmozzarella en coppa…

    Lees meer
  • Steak tartare op z’n Aziatisch

    Deze steak tartare is Frans en tegelijkertijd Aziatisch, dit alles dankzij een paar simpele ingrediënten als gember en sesamolie. Proef de kwaliteit van de Franse…

    Lees meer
  • Salade met kip, geitenkaas en appeltjes

    Simpel en overheerlijk slaatje met kipfilet, geitenkaas, rucola en friszure appels. Benodigdheden 500 g kipfilet150 g verse geitenkaas200 g rucola2 friszure appels, type Jonagoldhalve granaatappel4…

    Lees meer
  • Koolsalade met krokante kikkererwten en granaatappel

    Benodigdheden 6 blaadjes boerenkool of savooikool3 mandarijnen1 granaatappel2 citroenen, bio, geraspte schil240 g kikkererwten, blikhandvol bladpeterselie80 g parmezaankrullen1 kl mosterd1 kl paprikapoeder2 el balsamicoazijn4 el…

    Lees meer
  • Witloofslaatje met gerookte kip en mandarijn

    Een herfstslaatje om van te smullen! Benodigdheden 200 g gerookte kipfilet, in reepjes3 stronkjes witloof1 appel, Elstar1 mandarijn100 g veldsla2 el verse dragon, gehaktbladpeterselie4 el…

    Lees meer
  • Herfstslaatje met gerookte eendenborst

    Bijzonder slaatje met eend. Benodigdheden 200 g gerookte eendenborst1 granaatappel150 g gemengde sla120 g beukenzwammenolijfolie Voor de vinaigrettesinaasappelschil (van 1 sinaasappel, geraspt)50 ml olijfolie1 el…

    Lees meer
  • Krab & scampi ravioli met kreeft

    Heerlijk, eenvoudig recept voor ravioli met kant-en-klare wontonvelletjes. Benodigdheden 100 g rauw krabvlees100 g rauwe gepelde scampi’s1 teentje look1 lente-ui1 klein busseltje verse koriander10 g…

    Lees meer
  • Scampi in Thaise curry met appeltjes

    Benodigdheden 16 scampi’s1 sjalot, fijngesnipperd3 klontjes goeie boter1 Granny Smith appel, in blokjes1 Jonagold appel, in blokjes1 stengel citroengras, fijngesneden1 klein handje verse koriander8 kerstomaatjes,…

    Lees meer
  • Coquilles met butternut en zeekraal

    Super eenvoudig en een bom vol smaak!  Benodigdheden 6 sint-jakobsmoten50 g zeekraal1 teentje look, geperst300 g butternut2 el panko of broodkruim1 el parmezaanse kaas1/2 tl…

    Lees meer
  • Vietnamese springrolls

    Heb je nog wat restjes groenten liggen in de koelkast? Dan is dit recept voor Vietnamese springrolls het perfecte recept om je restjes groenten toch…

    Lees meer
  • Warme geitenkaasjes met honing

    Een superlekker en eenvoudig klaar te maken gerechtje. Benodigdheden 4 kleine geitenkazen1 stronkje witloof1 handjevol veldsla4 trosjes witte druiven4 el citroenvinaigrette2 el vloeibare honing Bereiding Verwarm de grill.…

    Lees meer
  • Gevulde nestjes van geitenkaas en zalm

    Een feestelijk voorgerechtje voor kerst, Pasen of een andere gelegenheid. Benodigdheden 4 plakken bladerdeeg100 g Romeinse sla of ijsberg1 bol zachte geitenkaas4 el bieslook100 g…

    Lees meer
  • Groentequiche met gerookte zalm en feta

    Lekker én een streling voor ’t oog. Benodigdheden 1 rol bladerdeeg200 g gerookte zalm2 gele paprika’s1 courgette200 g feta50 ml room1 ei1 kl gedroogde rozemarijn1…

    Lees meer
  • Kroketjes van boschampignons

    Eens geen kaaskroketjes als voorgerecht, maar kroketjes gemaakt van het lekkerste uit het bos! Benodigdheden 300 g boschampignons1 teentje knoflook1 sjalot100 g emmentaler3 eieren400 ml…

    Lees meer
  • Kerstkranssalade met gerookte zalm

    Deze kerstkranssalade met gerookte zalm met 6 ingrediënten is hét perfecte bij-, of voorgerecht voor Kerst. Waarom? Nou, deze salade ziet er zó mooi uit dat het…

    Lees meer
  • Carpaccio van rammenas

    Benodigdheden 1 rammenas40 tuinbonen1 handvol rode biet scheutjes20 cl olijfolie1 tl Piment d’ Espelettenaar smaak grof zeezout Bereiding Schil de rammenas en snijd in fijne…

    Lees meer
  • Klassieke garnalencocktail

    Een typisch voorgerecht met de kerstdagen is toch wel deze garnalencocktail. Vele families starten hun kerstdiner traditiegetrouw met dit gerecht. En hoewel misschien wat afgezaagd, blijft het toch iedere keer weer heel erg…

    Lees meer
  • Aziatische zalmtartaar met wasabi

    Wil jij graag uitpakken met verschillende gangen tijdens het kerstdiner, maar het toch graag een beetje makkelijk houden?  Dan komt dit recept voor deze heerlijke zalmtartaar heel goed van…

    Lees meer
  • Gebakken sint-jakobsnoot met sojasaus

    Benodigdheden 8 sint-jakobsvruchten (liefst in de schelp)1 el arachideolie1 teentje look, geperst1 handvol sojascheuten, kort gestoomdVoor de olie van lente-ui:0,25 l arachideolie1 bosje lente-ui, fijngesneden…

    Lees meer
  • Aziatische garnalencocktail

    Benodigdheden 4 slaharten (little gem)0,5 mango0,5 komkommer12 kerstomaatjes250 g grijze garnalen1 grote el mayonaise1 el sojasaus1 tl sesamzaadjes1 limoen, in partjesenkele blaadjes koriander Bereiding Het…

    Lees meer
1 2